Betalingsbalancen boomede i januar

Betalingsbalancen havde det så ganske glimrende i januar, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det får dog ikke kun smilet frem hos Danske Bank, der har fundet grund til bekymring.

Ifølge Danmarks Statistik gav januar et overskud på betalingsbalancen på 11,6 milliarder kroner.

- Danmark har et omvendt betalingsbalanceproblem. Over det seneste år er overskuddet på betalingsbalancens løbende poster løbet op i 138,5 mia. kroner – hvilket strengt taget er langt mere, end hvad der er hensigtsmæssigt, skriver cheføkonom hos Dansk Erhvervs Steen Bocian.

Det store overskud på betalingsbalancen er specielt udløst af store opsparinger, der sender penge ind fra udlandet.

Den stærke betalingsbalance betyder, at der er et underliggende pres på kronen for at gøre den stærkere. Men det er også et tegn på, virksomhederne ikke investerer, hvilket langt fra er godt nyt for økonomien.

- Investeringerne er i øjeblikket på et niveau, så de kun lige kan følge med nedslidningen af det nuværende kapitalapparat.

- At danske virksomheder ikke har øget investeringerne skyldes en kombination af, at væksten har haft svært ved at komme op i gear, ligesom de økonomiske udsigter bliver ved med at være usikre, skriver analytiker hos Danske Bank Mikael Olai Milhøj i en kommentar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip