Betinget fængsel og plet på straffeattest til skolehackere

Fem elever fra Aalborg Handelsskole er onsdag blevet idømt betinget fængsel og en plet på straffeattesten.

Det er straffen for at have afluret og brugt deres lærers login til hjemmesiden elevplan.dk for at pynte på deres fraværsprocent

- Det var noget, der florerede, og som alle snakkede om. Noget, der fandtes på alle mulige skoler, forklarede en 19-årige elev ifølge Nordjyske. Han fik 14 dages betinget fængsel.

Den 19-årige elev fortalte i retten, at metoden var bredt kendt blandt eleverne. Han havde selv fået koden, da han var til en fest i 1.g.

Men allerede da han var i brobygning på skolen i 10. klasse, fik han kendskab til muligheden for at ændre sit fravær.

Derudover fik en 18-årig mandlig elev 20 dages fængsel, og tre 18-årige mænd blev idømt syv dages fængsel. Alle domme er betingede. De erklærede sig alle skyldige i sigtelsen for hacking.

De to elever, der fik længst straffe, blev begge dømt for at have rettet i deres fravær gentagne gange.

Samtidig nægtede en 19-årig mand og en 18-årig kvinde sig skyldige. Deres sager skal nu tilbage til anklagemyndigheden, der skal vurdere, hvorvidt der skal rejses tiltale mod dem, skriver Nordjyske.

Fraværs-sagen kører over to dage og fortsætter i morgen, hvor 11 nuværende og tidligere elever fra Aalborg Handelsskole skal for retten. I alt er 19 handelsskole-hackere sigtet i sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip