Betis overraskede mod lokalrivaler i Europa League

14/03/2014

Lodtrækningen til Europa Leagues 1/8-finaler havde flasket sig så spøjst, at de to Sevilla-ærkefjender, Betis og Sevilla FC, bragede sammen.

Og i det første opgør var det overraskende gæsterne fra Betis, der kunne tage en 2-0-triumf med sig til returopgøret.

Angriberen Léo Baptistão bragte gæsterne, der ligger uhjælpeligt sidst i den spanske Primera Division, på 1-0 efter et kvarters spil. Og selvfølgelig skulle Betis' indskiftede Salva Sevilla score til 2-0 i Sevilla-opgøret.

Juventus havde også trukket en særdeles bekendt modstander i 1/8-finalen. De italienske mestre skulle op imod Serie A-konkurrenterne Fiorentina, der slog Esbjerg ud af turneringen.

Og her scorede Juventus' chilenske midtbanestjerne Arturo Vidal efter blot tre minutters spil. Men det rakte ikke til en sejr, for Fiorentinas tyske angriber Mario Gómez blev sendt på banen, og han kunne 10 minutter før tid udligne til slutresultatet 1-1.

AZ Alkmaar havde tilbagevendte Simon Poulsen med i de første 45 minutter, da det hollandske hold hjemme vandt med 1-0 over russiske Anzhi Makhachkala. Den tidligere AGF-angriber Aron Johannsson scorede kampens eneste mål efter 29 minutter.

Tottenham tabte fortjent med 1-3 hjemme mod Benfica. Danske Christian Eriksen scorede værternes enlige mål direkte på frispark.

I det sidste af torsdagens sene Europa League-opgør vandt Olympique Lyon med 4-1 hjemme over tjekkiske Viktoria Plzen.