Betjent afviser at have brugt unødig vold mod anholdte

Skrevet af admin

20/01/2016

Mest læste i dag

En 37-årig nordjysk politibetjent afviser anklagen om, at han har sparket og trådt på to anholdte, mens de lå på vejen, og den ene var iført håndjern.

Det forklarer betjenten, da han onsdag formiddag udspørges af anklager Christina Ryberg Schou ved Retten i Hjørring.

- Det kan jeg blankt afvise, siger den tiltalte, der arbejdede hos specialpatruljen hos politiet i Frederikshavn, da episoden fandt sted i marts 2014.

Den 37-årige betjent, der er tiltalt for at have begået strafbar vold mod to anholdte, forklarer, at han udelukkende gjorde, hvad der var nødvendigt for at passivisere de to personer for at afværge et angreb mod sig selv.

Den tiltalte forklarer, at de to personer var "verbalt aggressive", og at stemningen var meget "tilspidset."

Han skønnede, at det var nødvendigt at passivisere den ene - en mand - ved at lægge ham på maven på vejen og iføre ham håndjern.

Det fik ifølge betjenten den anden anholdte, en kvinde, til at "hoppe op" på ryggen af betjenten. Den 37-årige forklarer, at han vristede sig fri og skubbede kvinden væk. Herefter greb betjenten sin peberspray, som han brugte mod begge de anholdte.

Den kvindelige anholdte har derimod en helt anden udlægning af sagsforløbet.

Hun forklarer, at hun "puffede" til betjenten, da han var ved at anholde kvindens samlever, fordi hun synes, betjenten var for hårdhændet og blev nervøs for, om han ville gå amok.

Hun afviser at skulle have forsøgt at "hoppe op" på ryggen af betjenten og lægge armene om hans hals.

- Jeg er en lille pige, der på det tidspunkt vejede 46 kilo. Jeg kan ikke sådan få en mand på 140 kilo til at gå væk, forklarer kvinden.

Det var hende, der efterfølgende indgav klage over betjenten.

- Jeg følte mig uretfærdigt behandlet, forklarer kvinden, der selv er sigtet for vold mod tjenestemand i funktion.

Kvinden og hendes samlever er blandt de 14 vidner, der skal afhøres i sagen. Betjenten har været suspenderet siden juli sidste år, da der blev rejst tiltale mod ham.

Betjenten risikerer fængsel, hvis han kendes skyldig.

/ritzau/