Betjent får betinget fængsel for at slå liggende mand

En 30-årig politibetjent blev onsdag i Københavns Byret idømt 40 dages fængsel for vold mod en anholdt.

Episoden fandt sted om natten til den 24. juni sidste år, da tre betjente fra Station Bellahøj bragte en meget fuld, anholdt mand ind på Station City.

Den anholdte var meget aggressiv og råbte ukvemsord efter både betjentene, der havde anholdt ham, og betjentene på Station City.

På et tidspunkt væltede den 30-årige betjent den anholdte omkuld.

Ifølge betjentene fra Bellahøj, der anmeldte episoden, råbte den 30-årige: "Hold kæft. Du er på en politistation", hvorefter han gav den anholdte en lussing, der kunne høres i hele lokalet.

Den 30-årige forklarede, at han var bange for, at den anholdte, som var "en tikkende bombe", skulle til at overfalde betjenten bag skranken.

Han afviste også, at han skulle have slået ham, men forklarede, at han havde drejet den anholdtes hoved, da han skulle til at spytte på ham.

To af den 30-åriges kolleger fra Station City mente, at det var i orden, at den anholdte blev lagt ned, men de havde hverken set eller hørt en lussing.

Den anholdte selv var også indkaldt som vidne, men var ikke til meget hjælp, da han intet kunne huske.

I sin procedure understregede senioranklager Line Scharf, at de to betjente fra Station City ikke havde kunnet se, hvad der skete. Betjenten bag skranken, fordi hans udsyn var blokeret, og den anden fordi han hjalp sin kollega med at holde den anholdte fast.

- Alle tre fra Bellahøj ser og hører en lussing. De siger også alle, at det ikke var nødvendigt.

- Han ligger på gulvet. Kan han gøre skade på nogen? Nej, det er en afstraffelse, hvor den anden ikke kan gøre modstand, fortsatte hun.

Den 30-åriges forsvarer, Torben Koch, afviste, at den 30-årige havde givet den anholdte en lussing. Han mener, at Bellahøj-betjentene misforstod situationen.

- Det er en misforståelse, en fejlopfattelse, når de siger, de har set en lussing.

- Han drejer den anholdtes hoved væk, fordi han ikke vil spyttes i ansigtet af en person, der muligvis er narkoman, sagde han i retten.

Betjenten ankede på stedet dommen til landsretten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip