Betjent kan få fængsel for dopingsalg

Torsdag sidder en 37-årig betjent fra Rigspolitiet på anklagebænken i Københavns Byret. Her sidder han tiltalt for at have indkøbt - og til dels forsøgt at sælge - steroider.

Under en razzia i et omklædningsrum hos Rigspolitiets Nationale IT-Efterforskningscenter i december fik anklagemyndigheden indsamlet materiale nok til at rejse tiltale mod den 37-årige betjent.

Betjenten er konkret anklaget for at have købt og videresolgt steroider for mindst 6000 kroner fra 2009 og frem til oktober 2010. Ifølge tiltalen forsøgte han at få en kollega til at købe væksthormoner, hvilket kollegaen dog afviste.

Samtidig er betjenten også tiltalt for at videregive personfølsomme oplysninger fra politiets elektroniske sagsbehandlingssystem, Polsas-registret. Betjenten har angiveligt ligeledes fået sin kæreste, der også er ansat hos politiet, til at finde oplysninger i registret.

Oplysningerne blev senere givet videre til en tredje part.

Anklagemyndigheden vil torsdag kræve fængselsstraf til den tiltalte betjent, som ifølge advokat Torben Koch nægter sig skyldig.

Betjenten har ikke været suspenderet under sagen. Han er dog - ifølge ekstrabladet.dk - flyttet til Nordsjællands Politi.

Rigspolitiet har i kølvandet på sagen sat "et stort ledelsesmæssigt fokus" på at udvikle et tættere samarbejde med Anti Doping Danmark.

- Det er noget, der bliver behandlet i politiets ledelse. Og jeg vil tro, at der er lavet en aftale, inden vi går på sommerferie, siger kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet Carsten Andersen.

Blot én ud af 13 personaleforeninger i politiet har i dag en formel aftale med Anti Doping Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip