Betjent kritiseret for skub mod anholdt i Horsens

Et skub til en 19-årig mand op mod en patruljevogn under en anholdelse i Horsens 10. juni får nu Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, til at kritisere betjentens brug af magt.

- Politiklagemyndigheden har ved afgørelsen kritiseret, at polititjenestemanden, der gennemførte anholdelsen, skubbede den anholdte hårdt op mod patruljevognen, skriver DUP i en pressemeddelelse.

Det er Politiklagemyndighedens opfattelse, "at polititjenestemanden, ved at skubbe den anholdte hårdt op mod patruljevognen, anvendte mere magt end nødvendigt".

Politiklagemyndigheden har navnlig lagt vægt på, at patruljen på det tidspunkt havde kontrol over den anholdte, der var lagt i håndjern og var forholdsvis rolig.

I formildende retning har Politiklagemyndigheden lagt vægt på det samlede hændelsesforløb, hvor den anholdte "gjorde modstand og havde en provokerende adfærd over for politiet".

Mette Grith Stage er advokat for den 19-årige, og hun er godt tilfreds med kritikken af betjenten. Særligt fordi det ifølge advokaten kan være svært at bevise, hvis politiet har optrådt ukorrekt, da det ofte er ord mod ord.

- I denne sag er det imidlertid takket været videooptagelsen lykkes at godtgøre, at politiassistenten overskred sine beføjelser, da han kastede min klient op ad patruljevognen, skriver Mette Grith Stage i en mail til Ritzau.

- Der således var tale om unødvendig magtanvendelse, hvilket jo også skal ses i lyset af, at anholdelsen fandt sted i anledning af en relativ lille forseelse, skriver advokaten.

- Politiklagemyndigheden har ikke herudover fundet anledning til at udtale kritik af politiets adfærd i forbindelse med anholdelsen, lyder det.

Dermed kritiserer DUP ikke, at den ene betjent tager fat i den anholdtes mund og tvinger hans ansigt bagover, hvorefter han lægges ned og presses mod jorden.

- Jeg blev ydmyget foran mine venner, sagde den unge, Stefan Muthia Thatheswararajah, ifølge MetroXpress kort efter anholdelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip