Betjent skriver hjerteskærende brev til aflivet politihund

En politibetjent har et helt særligt bånd til sin partner, og det gør ingen forskel om, der er tale om en to-benet eller fire-benet makker. Det ses tydeligt på dette afskedsbrev, som betjenten fra Massachusetts, Christopher Coscia, skrev til sin makker, schæferhunden Dante. I ni år var de et fast par, og hunden var hans bedste ven.

Det hjerteskærende brev er skrevet af hundeføreren, da han var på vej til at få Dante aflivet.

- Det startede en dag, da jeg tog Dante ud af hans kennel. Han kollapsede på mig og faldt som en sten uden nogen kontrol over sin krop.

LÆS OGSÅ: Efterladt med brækket ben: Pink hundhvalp får nyt hjem

En undersøgelse hos dyrlæge afslørede, at Dante var alvorligt syg. Hundens hjerte var blevet udvidet, og den var begyndt at få anfald, fordi den ikke fik blod nok til hjernen.

- Han fik et anfald i gården den anden dag, og jeg satte mig på jorden i sneen og klappede ham til det var overstået, og han faldt til ro. Da jeg kom indenfor, opdagede jeg, at min kone og mine to børn havde set det og var bekymrede. Da jeg gik ud af døren, græd både min kone og min datter. De vidste, hvad der ventede os, skriver Christopher Coscia.

- Nu sidder jeg her på parkeringspladsen og skriver denne nekrolog, få kilometer fra vores destination.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Gennem årerne har Christopher og Dante kørte omkring 2300 ture sammen. Men denne sidste, hvor hunden knap kunne slæbe sig de få meter ud til bilen, var helt forfærdelig.

I timevis kørte de omkring, mens hundeføreren forsøgte at tage sig sammen til at tage den tunge endelige beslutning.

- Jeg skriver dette brev med tårerne trillende ned af kinderne. Dante sidder stadig lige ved siden af mig og kigger på mig, mens jeg skriver, og en gang imellem stikker han hovedet ud af buret og forsikrer mig om, at det hele nok skal gå. Men jo mere han beroliger mig, jeg mere bliver jeg i tvivl, om jeg gør det rigtige.

Christopher tog den rigtige beslutningen og fik sagt endegyldigt farvel til sin elskede hund, som han havde brugt uendeligt mange timer med.

Læs hele Christopher Coscias brev på Facebook, hvor det er blevet delt mere end 13.000 gange.

Dagens Gossip