Betjent tiltalt for fusk med fartmåling mod motorcyklist

Den 53-årige politiassistent er blevet tiltalt for at have løjet i en politirapport i en sag om en fartmåling.

Her blev en motorcyklist, i følge betjenten, målt til at køre 167 kilometer i timen på en motorvejsstrækning.

Han har, ifølge tiltalen, 'i strid med sandheden' skrevet i politirapporten, at hastighedsmålingen blev foretaget med patruljevognens stopur, den såkaldte 'policepilot', og at stopuret efterfølgende var blevet kontrolmålt, skriver ekstrabladet.dk.

Men det kunne ikke være rigtigt korrekt, da stopuret i patruiljevognen var i stykker den dag og dermed slet ikke kunne bruges.

Det var betjentens kollega der undrede sig over formuleringerne i politirapporten, og han gik videre med sin forundring til chefen.

Betjenten nægter sig skyldig, men mener der er tale om sjusk - og altså ikke bevidst snyd.

- Det er rigtigt, at stopuret i patruljevognen ikke virkede. I stedet brugte politiassistenten sekundviseren på sit eget ur og målte tiden mellem to fixpunkter. Efterfølgende fik han en af politiets motorcykelbetjente til at køre den samme strækning på samme tid, og farten blev målt til 167 km/, siger betjentens advokat Torben Koch til ekstrabladet.dk.

- Derfor er fartmålingen formelt korrekt, selvom han har sjusket med politirapporten, siger Torben Koch.

Sagen mod motorcyklisten blev efterfølgende droppet, og fredag kommer sagen mod betjenten for retten i Roskilde, hvor han er tiltalt for grov forsømmelse i tjenesten.

Statsadvokaten vil have ham idømt en bøde på 5.000 kroner - men efterfølgende kan en eventuel dom få disciplinære konsekvenser for ham.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip