Betjente forbydes at fange pokémoner af frygt for spionage

Skrevet af admin

20/07/2016

Mest læste i dag

Indoneserne har sluttet sig til den verdensomspændende begejstring for app'en Pokémon Go, der giver spillerne mulighed for at gå rundt i den virkelige verden og fange de små figurer.

Selv om spillet endnu ikke er lanceret officielt i Indonesien, har mange downloadet det ulovligt for at gå på virtuel jagt.

Men nu har de indonesiske myndigheder forbudt landets politibetjente at spille Pokémon Go i arbejdstiden.

Det skyldes, at populariteten for at fange pokémoner med sin telefon har vakt bekymring for landets sikkerhed.

Teknologien i app'en, der blandt andet fungerer ved hjælp af gps, kan nemlig bruges til spionage, forklarer Indonesiens forsvarsminister, Ryamizard Ryacudu.

- Spionage kan komme i forskellige former, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- I første omgang ser det sødt ud, men jo nærmere man kigger efter ... Det er bare ikke rigtigt.

Samtidig er myndighederne bekymrede for, at politibetjentene kan blive afhængige af spillet, fortæller talsmand for landets politi Boy Rafli Amar:

- Og det ønsker vi ikke, for en politibetjents pligt er at tjene offentligheden. Jobbet kræver hårdt arbejde og koncentration.

Snart vil samme forbud også gælde landets militærfolk.

Forbuddet kommer på baggrund af bekymringer for, at de enheder, der bruges til spillet, kan sende data til andre lande via internettet. Det fortæller militærtalsmand Tatang Sulaiman.

Mandag blev en fransk statsborger kortvarigt tilbageholdt i Indonesien, fordi han ved et uheld havde bevæget sig ind på en militærbase på øen Java, mens han spillede Pokémon Go.

Også her hjemme har spillet vakt postyr. Således har flere politikredse været ude med løftede pegefingre, blandt andet fordi at pokémonjægere har været på jagt i private haver.

/ritzau/