Betjente må vente en uge på dom i sag om falsk rapport

To københavnske betjente må vente en uge på at få Retten i Glostrups dom over, om de har misbrugt deres stilling som polititjenestemænd ved at lyve i en politirapport for at beskytte en meddeler.

- Det er så ekstremt afgørende at opretholde tilliden til politiet og de rapporter, de skriver. Der må ikke opdigtes noget. Der må ikke være tvivl om, at man kan stole på det, som står i politirapporter, siger anklager Line Scharff i sin procedure.

Den ene af de to tiltaltes forsvarere, Anders Nemeth, mener, at de to betjente har handlet "fuldstændig korrekt" og kan ikke se, at de betjente havde nogle alternativer.

- Det var det eneste rigtige at gøre. De tiltalte er ikke gået en millimeter for langt, siger Anders Nemeth i sin procedure. Han bakkes op af den anden forsvarer i sagen, Stine Gry Johannessen, som mener, at sagen i yderste tilfælde hører hjemme i det disciplinære system.

- Vi er slet ikke i nærheden af noget, der hører hjemme under straffeloven, mener hun.

Betjentene benægter ikke, at de har opdigtet en del af rapporten, men de mener ikke, at de har misbrugt deres stilling, og de har derfor erkendt sig uskyldige i anklagerne.

Betjentenes historie blev opfundet i forbindelse med en narkosag i Glostrup i slutningen af 2013, hvor der i en BMW på en parkeringsplads blev fundet to kilo amfetamin.

Oplysningen til Københavns Vestegns Politi om narkoen kom fra de tiltalte betjente.

I en rapport skrev de bagefter, at de under patrulje havde skygget en mistænkelig mand til Apotekerpladsen i Glostrup, hvor man overværede en narkohandel.

Alt dette var løgn. I virkeligheden havde betjentene fået tippet om narkoen i bilen fra en kilde i det kriminelle miljø.

Fredag er det ved Retten i Glostrup kommet frem, at den kriminelle meddeler er blevet benyttet af politiet over 150 gange, og at han flere gange har fået penge for informationer.

Da efterforskere hos Københavns Vestegns Politi begyndte at grave i sagen om narkoen i bilen, blev de opmærksomme på manden.

Og da meddeleren blev sigtet for de to kilo amfetamin i bilen, fortalte han om sit hemmelige samarbejde med de københavnske betjente.

De to kilo amfetamin i bilen førte politiet på sporet af en lejlighed, hvor man fandt et skarpladt våben og mere end syv kilo amfetamin.

Dommen afsiges fredag i næste uge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip