Betjente og deres familie skræmmes i fritiden

Politibetjente i Aarhus oplever ofte, at de bliver chikaneret, når de har fri.

I øjeblikket har Østjyllands Politi otte-ti sager om måneden, hvor kriminelle forsøger at skræmme politibetjente eller deres pårørende. Det skriver DR.

Dan Søberg, der er tillidsrepræsentant for 80 betjente, siger, at nogle af dem har oplevet, at de bliver forfulgt af kriminelle.

- Folk, der har været på hjem fra byen, har været opmærksom på, at der er en bil, der kører efter dem. En bil, vi kender fra det kriminelle miljø, og det lægger et stort pres på kollegaerne og specielt på deres familier, siger han.

I efteråret var der op mod 30 tilfælde af chikane, og derfor gik betjentene til ledelsen.

Det førte til, at alle sager om chikane mod betjentene får en hurtig behandling, så gerningsmændene hurtigt mærker konsekvensen.

- Vi tog også ud til nogle af de knægte og fik en bekymringssamtale med dem. Vi fik dem fortalt, at de bevægede sig på kanten af straffeloven og risikerede en bøde eller måske fængsel, siger politiinspektør Morten Anker Jensen.

Der kommer stadig nye tilfælde af chikane mod betjente hver måned, men ledelsens indgreb har hjulpet.

- Kurven er helt klart for nedadgående, siden vi fortalte det til Østjyllands Politis ledelse, og de sagde, at dét ville de sætte en stopper for, siger Dan Søborg.

Kilde: DR

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip