Betjente om DSB-overfald: Troede ikke på hans forklaring

Skrevet af admin

26/01/2016

Mest læste i dag

De to betjente, som var de første på stedet, da en DSB-medarbejder sidste år angiveligt var blevet truet med pistol og bagbundet med gaffatape, havde en fornemmelse af, at manden løj om at være blevet overfaldet af to mænd.

Det fortæller begge betjente tirsdag i Københavns Byret om episoden, som fandt sted 7. august sidste år på Københavns Hovedbanegård.

- Vi kan se, at han har et smil på læben, og kigger sig omkring. Som jeg vil beskrive det, så tænkte han: Alt det her er sat i gang for min skyld, siger betjenten.

- Tiltalte taler senere med sine kolleger om hændelsen og joker med det. Sammenligner det med en film. Han virkede ikke rystet. Der sagde min mavefornemmelse, at der var noget, der ikke passede. 15 minutter efter man har fået en pistol mod panden, joker man ikke med det.

Den kvindelige betjents kollega er enig i den opfattelse og undrede sig også over måden, hvorpå den tiltalte var bundet.

- En af kollegerne spørger mig derude på stedet, hvad min holdning er til det hele, og jeg siger, at jeg tror, det er opspind, siger betjenten.

- Det skyldes blandt andet måden tapen er sat fast for øjnene og om livet. Højre hånd er bundet ind, og venstre hånd er fri. Han virker ikke specielt rystet over lige at have haft en pistol for panden. Han smiler og griner. Det lyder lidt for fantastisk.

Hændelsen førte til, at politiet iværksatte et omfattende beredskab. Store områder omkring Københavns Hovedbanegård blev afspærret i flere timer, hvor togtrafikken til og fra banegården stod stille.

Omkring 100.000 passagerer blev forhindret i at benytte togene eller væsentligt forsinket, står der i anklagerne.

/ritzau/