To betjente ramt af skud i Ferguson i USA

Skrevet af admin

12/03/2015

Mest læste i dag

To politibetjente er ramt af skud foran politistationen i den amerikanske by Ferguson.

Politiet i St. Louis har bekræftet skyderiet. De er kørt til Barnes-Jewish Hospital og ser ud til at overleve, oplyser politiet på en pressebriefing foran hospitalet.

Politichef Jon Belmar siger, at en betjent er ramt i ansigtet, og en betjent er ramt i skulderen, De sårede betjente er 41 år og 32 år.

Det er indtil videre uvist, hvem der affyrede skuddene. Vidner til skyderiet beretter om, at der er blevet skudt to til fire gange.

Skuddene blev affyret, da politistyrker konfronterede demonstranter, der havde samlet sig uden for politistationen i Ferguson, der er en forstad til St. Louis i delstaten Missouri.

Et øjenvidne siger til CNN, at han tidligere så en betjent "overfalde" en demonstrant. TV-stationen angiver antallet af demonstranter til "omkring" 100. Skuddene var formentlig rettet mod politibetjentene.

Onsdag trak politichefen i Ferguson, Thomas Jackson, sig tilbage efter flere måneders pres og beskyldninger om racisme i politikorpset.

Siden en 18-årig sort teenager sidste sommer blev dræbt af en hvid betjent, har der gentagne gange været store demonstrationer i byen.

I sidste uge afleverede det amerikanske justitsministerium en rapport om urolighederne i Ferguson, der var udløst af nedskydningen.

Justitsministeriets rapport var stærkt kritisk over for politiet, der blev beskyldt for at tolerere en racistisk kultur i egne rækker.

Blandt andet blev den overvejende hvide politistyrke beskyldt for at udstede bøder i bunker til sorte borgere for at sikre penge i den kommunale kasse og for ikke at håndhæve lov og orden.

Det fremgik blandt andet af rapporten, at mange af politifolkene ikke kendte loven og heller ikke var interesseret i at følge den.

Tirsdag sagde den såkaldte city manager, den øverste embedsmand i Ferguson, sit job op i slipstrømmen på den kritiske rapport.

Rapporten har vakt stor opsigt i USA, fordi den peger på, at 50 år efter de amerikanske borgerrettighedslove, så er racisme fortsat dybt forankret i det amerikanske samfund.

/ritzau/Reuters