Betjente: Svært at håndhæve kørekort til 17-årige

Regeringens forslag om at give 17-årige lov til at tage kørekort vækker bekymring blandt landets betjente.

Regeringen har resten af blå bloks opbakning til forsøgsvis at give de 17-årige lov til at tage kørekort, dog skal der sidde en voksen med på passagersædet, indtil den unge er fyldt 18 år.

Men for at håndhæve reglerne, skal betjentene altså lynhurtigt kunne vurdere, om en enlig ung bag rattet er fyldt 18 år, og det vil kræve ressourcer, påpeger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

- Jeg vil da ikke afvise forslaget, men min bekymring i forhold til det her går jo på, om vi i tilstrækkelig grad har mulighed for at kontrollere det. Det vil kræve, at vi stopper mange flere biler, end vi gør i dag, siger han.

- Vi har desværre ikke råd til at køre rundt og kigge ind i biler for at se, om køreren nu er 17 eller 18 år.

- Jeg er jo enig i det, at kørselsopdragelse er en god ting, men spørgsmålet er, om det ikke var mere nærliggende at stramme det, så det med voksen-deltagelsen i stedet var fra 18 til 19 år, lyder det fra Claus Oxfeldt.

Den bekymring deles ikke af Liberal Alliance, der er blandt de borgerlige partier, der bakker op om forslaget om kørekort til 17-årige, og som dermed er med til at sikre flertal bag idéen.

- Det er udmærket at forsøge sig lidt frem på det her. Det er meget individuelt, hvad folk kan og ikke kan, uanset hvilken alder du har, siger partiets transportordfører, Villum Christensen.

Spørgsmål: Men bliver det ikke meget svært at få håndhævet i praksis, om de unge bag rattet er 17 eller 18 år?

- Det gør det, det må jeg indrømme. Men det skal ikke i sig selv være afgørende for, at man prøver noget nyt. Det er mange ting, der er svære at håndhæve, og det skal ikke være afgørende for, om man prøver sig frem her, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip