Betjente tæller udlændinge i tog fra Flensborg

Skrevet af admin

04/01/2016

Mest læste i dag

En indsatsleder og et hold betjente er til stede på togstationen i Padborg, da toget fra Flensborg ruller ind på stationen klokken 09.02.

- Det er vi hver gang, der kommer tog fra Flensborg. Så stiger vi om bord, tæller antallet af udlændinge og spørger, om nogen ønsker at søge asyl, forklarer indsatsleder Asger Færgemann, Syd- og Sønderjyllands Politi.

En halv snes betjente og en tolk stiger om bord på toget, og mens toget holder stille på perronen, går de gennem toget for at få et overblik. Det viser sig, at der er to syrere om bord, som ønsker at søge asyl.

Antallet af asylsøgere kan svinge mellem nul og op til 30 personer pr. tog, oplyser Asger Færgemann.

Politiet har siden efteråret tjekket togene sydfra for at få et overblik over antallet af tilrejsende udlændinge.

Om antallet af udlændinge har været stigende eller det modsatte den seneste tid, vil Asger Færgemann ikke give noget bud på.

- Det ved jeg simpelthen ikke. Der må du spørge højere oppe i systemet, siger han.

Mandag har Sverige skærpet grænsekontrollen og indført krav om billed-id for rejsende med tog, busser og færger. Det er dog ikke noget, der har ført til ændrede forholdsregler, når det gælder tjek af togene sydfra.

Indsatslederen forklarer, at politiets stikprøvevist tjekker, om udlændingene om bord på tog fra Tyskland har id-papirer, sådan som man har gjort siden efteråret.

Kontrollen af toget fra Flensborg er overstået og kan nu fortsætte videre nordpå.

Indsatslederen er på pletten igen sammen med sit team, når næste tog ankommer fra Flensborg klokken 11.02.

/ritzau/