Betjente uddannes og får ansvar for asylansøgere

Skrevet af admin

11/04/2016

Mest læste i dag

I det midt- og vestjyske har en række betjente fået en særlig efteruddannelse og nyt ansvarsområde.

Det skriver Jyllands-Posten.

De såkaldte asylbetjente har blandt andet fået til opgave at undervise asylansøgere i, hvordan man gebærder sig i Danmark, mens de også skal være hurtige til at træde til, hvis en asylansøger bevæger sig på den forkerte side af loven.

Det sker, efter at der i begyndelsen af året har været flere sager i Thisted, hvor yngre piger følte sig chikaneret i nattelivet. Også andre steder i landet, blandt andet i Sønderborg og i Haderslev, har piger fortalt, at de er blevet krænket på diskoteker og barer af asylansøgere.

Ordningen med asylbetjente hos Midt- og Vestjyllands Politi betegnes som en succes af vicepolitiinspektør Morten Bujakewitz, der fortæller, at der ikke er et billede af, at asylansøgere generelt begår mere kriminalitet end andre.

- Vi holder med jævne mellemrum oplæg for asylsøgerne om, hvordan reglerne er i Danmark, og hvordan man undgår at udvise en utryghedsskabende adfærd. De skal forstå, at kulturen i Danmark er anderledes. At det kan have nogle uheldige signaler, hvis man går i en gruppe på 15. Og at man ikke må røre ved pigerne uden at have fået lov, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge ham viser statistikken, at kriminaliteten er faldet, efter at man har indført asylbetjente.

Betjentene har ansvar for kontakten til asylcentrene og borgere, der bekymrer sig over at have et asylcenter tæt på deres hjem, skriver Jyllands-Posten.

I kredsen har der de seneste uger været omkring 12 kriminalsager med asylansøgere per uge, og de fleste sager har ligget under bagatelgrænsen, lyder det.

Også på Bornholm har man afsat mandskab specifikt til opgaven med asylansøgere ifølge Jyllands-Posten.

/ritzau/