Bevæbnede mænd tager familie som gidsler i Frankrig

En eller flere bevæbnede mænd har tirsdag aften taget et antal gidsler, efter at flere skud var blevet affyret i den nordligt beliggende franske by Roubaix nær grænsen til Belgien, oplyser en politikilde til nyhedsbureauet Reuters.

- En operation er i gang, efter at der er blevet taget gidsler. Der er blevet affyret skud, og et kvarter er blevet afspærret. En bankdirektør og hans familie skal være blevet taget som gidsler, siger politikilden til Reuters.

Læge- og redningspersonale bekræfter, at der er en aktion i gang i Roubaix. De gav ikke yderligere detaljer.

Borgmesterens kontor i Roubaix siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at en eller flere mistænkte "udførte et røveri", hvorefter de tog gidsler. En særlig politienhed er blevet indsat, oplyser kontoret.

Begivenhederne udspiller sig på et tidspunkt, hvor sikkerhedsstyrkerne i både Frankrig og Belgien er i skærpet beredskab. Der er dog ingen umiddelbare antydninger af, at situationen i Roubaix har nogen forbindelse til angrebene i Paris.

Der er erklæret undtagelsestilstand i Frankrig, og nabolandet Belgien også er i skærpet beredskab - især i hovedstaden Bruxelles - efter angrebene forrige fredag, hvor 130 blev dræbt i Paris.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip