Bevæbnede mænd tager kontrol over missilanlæg på Krim

Bevæbnede mænd, der formodes at være russere, har kørt en lastbil ind på en militærbase og taget kontrollen med basen, der ligger på den russisk-dominerede ukrainske Krim-halvø.

Det beretter nyhedsbureauet Reuters, der har en journalist på stedet, som har overværet overtagelsen. Der er forskellige meldinger om hvorvidt det er russiske soldater, eller pro-russiske ukrainere, der står bag angrebet.

Basen ligger i havnebyen Sevastopol, der siden Sovjetunionens opløsning i 1991 efter aftale med Ukraine har været hjemsted for den russiske sortehavsflåde.

Ifølge Vladislav Seleznyov fra det ukrainske militær har de bevæbnede mænd overtaget kontrollen med basen uden at benytte deres våben - og der er angiveligt ingen sårede, fortæller han til Reuters.

Det amerikanske magasin Times citerer den ukrainske oberst Viktor Kukhartjenko, der er næstkommanderende på en nærliggende militærbase på Krim, for, at det er russiske soldater, der står bag.

Han fortæller, at basen er meget stor, og at de bevæbnede mænd kun har kontrol med en lille del af den.

- De russiske soldater forsøger at tage kontrollen over resten af basen. Deres leder forhandler med vores soldater og kræver, at de lægger deres våben fra sig og overgiver sig, siger Kukhartjenko.

Der skulle angiveligt opholde sig 100 ukrainske soldater på basen.

De første forlydender gik på, at lastbilen havde smadret porten ind til basen, men ifølge Reuters er der ingen synlige tegn på, at det skulle være tilfældet.

Journalister og fotografer bliver holdt på god afstand til basen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip