Bevæbnede styrker på Krim blokerer for observatørhold

Bevæbnede tropper har torsdag forhindret det 40 mand store observatørhold fra OSCE i at komme ind på den russisk-dominerede, ukrainske Krim-halvø.

Her skulle de prøve at skabe overblik over, hvad der foregår i det konfliktfyldte område.

De ubevæbnede militæreksperter fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa er ifølge en vestlig kilde blevet standset i at træde ind i området, som de seneste dage har været centrum for et højspændt, verdenspolitisk drama.

- De er blevet standset, men de vender ikke om. De har ikke tilladelse til at træde ind i området fra grupper af bevæbnede personer, som er meget professionelle og veltrænede, siger den unavngivne kilde ifølge AFP.

To danske officerer deltager i den ubevæbnede observatørmission, som OSCE har iværksat. Det bekræftede forsvarsminister Nicolai Wammen (S) onsdag.

Ifølge kilden, som AFP henviser til, lød det fra de bevæbnede mænd, at "de var blevet fortalt, at de ikke måtte lade en gruppe passere, men at de ikke vidste med sikkerhed, om dette var gruppen."

Gruppen af observatører kommer fra 21 af organisationens i alt 57 medlemslande, og missionen menes at vare indtil den 12. marts.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip