Bevæbnet mand tager gidsler på postkontor nær Paris

Skrevet af admin

16/01/2015

Dagens topnyheder

Der er taget gidsler på et postkontor i Colombes, en by der ligger nordvest for Paris, oplyser fransk politi.

Kilder i politiet siger til det franske nyhedsbureau AFP, at gidseltagningen tilsyneladende ikke har noget at gøre med sidste uges angreb mod den satiriske ugeavis Charlie Hebdo.

En specialenhed har indledt forhandlinger med gidseltageren, rapporterer radiostationen RTL.

Franske medier skriver, at der er tale om en mand, der holder to eller tre personer som gidsler. To andre gidsler skal være frigivet, skriver avisen Le Figaro på sin hjemmeside.

Kilder siger til avisen, at manden er bevæbnet med et "krigsvåben". Ifølge radiostationen RTL er gidseltageren i besiddelse af et Kalasjnikov-gevær, en pistol og flere granater.

Den mistænkte har selv ringet til politiet og opgivet sin identitet over for politiet. Han er i forvejen kendt for mindre kriminalitet, rapporterer RTL.

Politiet oplyser til AFP, at manden taler usammenhængende, og France Info skriver, at der er tale om en mentalt ustabil person.

Omstændighederne omkring gidseltagningen er endnu uklare. Flere vidner har lagt billeder ud på sociale medier, der viser et stort politiopbud i området.

Ifølge AFP lykkedes det flere af kunder på postkontoret at flygte fra gidseldramaet, der begyndte kort før klokken 13. Politiet har afspærret området, tilkaldt specialstyrken og sendt en helikopter i luften, der fra oven holder øje med udviklingen.

Sikkerheden er forhøjet i og omkring Paris efter sidste uges angreb mod Charlie Hebdo og et jødisk supermarked, som i alt kostede 17 personer livet.

/ritzau/