Bevæget landstræner: Jeg er ekstremt stolt

Og selvom finalen skulle afgøres i omkamp, har landsholdet været suveræne gennem hele turneringen. Lutter sejre er det blevet til, og det en stolt og rørt dansk landstræner, BT fangede i Budapest.

- Det er ubeskriveligt. De følelser, der går igennem mig lige nu er umulige at sætte ord på. Det er så enestående. Jeg er især stolt på spillernes vegne, for jeg synes, de har spillet en helt fantastisk turnering. De fortjener det, siger Claus Hansen.

U19-landholdet har gennem hele turneringen været suveræne. Landstræneren er ikke i tvivl om, at holdets store brede er grunden til, at Danmark til sidst kunne løbe fra Kroatien og snuppe guldet.

- Vi har enorm bred trup, og det er nøglen til, at vi til sidst knækker kroaterne. Jeg har aldrig før været til en slutrunde, hvor man er gået ind til semifinalen og finalen med så mange kræfter og ressourcer. Der slider vi de andre op, siger han.

Efter at have været komfortabelt foran langt hen i anden halvleg, så danskerne ud til at smide guldet på gulvet i slutfasen. Og kroaterne kunne derfor gå ind til omkampen med mest momentum. Men det var danskerne som kom bedst fra start, og efter de to gange fem minutter havde danskerne kørt kroaterne over med seks mål.

- Jeg er helt ekstremt stolt over drengenes mentale styrke. Jeg var spændt på, hvordan vi ville reagere på overtiden, for det var første gang i turneringen, at båden tog vand ind, men viser de et enormt overskud og lukker suverænt kampen til sidst. Det er imponerende, siger Claus Hansen.

Netop det mentale og holdets bredde var udslagsgivende, da kampen skulle afgøres, og landstræneren fortæller, at han i slutfasen af kampen ikke var bange for at bringe friske kræfter på banen.

- Jamen man skal prøve og have is i maven, og selvfølgelig holde fast i konceptet, men man skal også turde at skifte ud, når det spidser til.

- Når man viser de her unge spillere tillid, så bærer det frugt. Og det må jeg bare sige, at jeg er dybt imponerede over!

Dagens Gossip