Beyoncé får smæk for tragedie-klip i ny sang

Skrevet af admin

02/01/2014

Dagens topnyheder

Ufølsom.

Sådan beskriver flere nuværende og tidligere NASA-astronauter og deres familier Beyoncé, efter hun har brugt et udpluk af en rumfærge katastrofe i en kærlighedssang på sit nye album.

Rumfærgen Challenger eksploderede i 1986, kun 73 sekunder efter opsending fra Kennedy Space Center, og alle syv besætningsmedlemmer omkom.

I starten af den nye sang "XO" kan man høre den tidligere NASA-officer Steve Nesbitts stemme, og de samme ord som han sagde for 27 år siden på live-tv.

- Flyveledere holder omhyggeligt øje med situationen. Der er tydeligvis sket en funktionsfejl, lyd det den 28. januar 1986.

Sangen "XO" handler om et problemfyldt forhold og lydklippet varer seks sekunder.

- Mit hjerte banker for de familier der mistede nogen i Challenger-katastrofen. "XO" blev indspillet med den oprigtige intention, at hele folk, der har mistet nogle de elskede, og til at minde os om at der kan ske uventede ting, siger Beyonce til ABC News og fortsætter:

- Vi skal elske og værdsætte hvert minut, vi har med dem som betyder allermest for os. Sangskriverne brugte lydklippet som en hyldest for det uselviske arbejde, "Challenger"-besætningen udførte, og et håb om, at de aldrig bliver glemt.

Men den forklaring giver hverken nuværende eller tidligere NASA-astronauter, medarbejdere og familiemedlemmer til de omkomne meget for. De mener, at man håner besætningen og blæser tragedien op igen. 

- Det øjeblik der bliver spillet i sangen er et meget følelsesladet klip for familier, kollegaer og venner, der er berørte af Challenger-katastrofen, siger June Scobee Rodgers, som er enke efter en af Challenger-astronauterne.

- Vi har altid valgt ikke at fokusere på, hvordan vi mistede vores elskede, men i højere grad på hvordan de levede deres liv, og hvordan deres ånd lever videre i dag, fortsætter hun.

Flere NASA-astronauter beskylder Beyoncé for at bruge en tragedie til at sælge en popsang og en tidligere NASA-ansat vil have, at Beyoncé tager klippet ud af sangen.

Kærlighedssangen "XO" er ét af 14 numre på Beyoncés seneste album, som hun helt uventet udgav midt i december.

Newspaq