Beyoncé i modvind efter Grammy-optræden - Se den her

R&B-stjernen åbnede showet sammen med gemalen Jay-Z og publikum på Staples Center modtog parret med jubel, men TV-seerne er forargede. De bebrejder Beyoncé, at hun optrådte i et kostume, der åbenbarede hendes velformede bagdel, ligesom sangerinden får på puklen for sin dans, der angiveligt burde have været være forbudt for børn.

Kritikken kommer både fra forældreorganisationer og kvindegrupper.

Forældrene hævder, at Beyoncés sparsomme påklædning var direkte skadelig for børn, mens feministerne harcellerer over, at en halvnøgen kvinde, som danser med en fuldt påklædt mand, fremmer uligheden mellem kønnene.

Det er ikke kun de traditionelt nøgenforskrækkede amerikanere, som er røde i kammen. Den britiske organisation SaferMedia deltager også i
koret: »Der er noget råddent i hjertet af den såkaldte musikindustri, når unge kvindelige berømtheder og nu et ægtepar begynder at opføre sig på denne obskønt seksuelle måde ved begivenheder, der er populære hos alle aldersgrupper«, udtaler formanden Pippa Smith til den britiske avis Daily Mail og tilføjer: »De anretter enorm skade på børns opfattelse af, hvad der er normal adfærd«.

Fra Mediawatch-UK påpeger talskvinden Vivienne Pattison, at Beyoncé var meget bar, mens Jay-Z var fuldt påklædt. »Hvis piger og kvinder udelukkende ses som seksuelle væsener frem for sammensatte personligheder med mange interesser, talenter og identiteter, kan drenge og mænd få svært ved at forholde sig til dem på andre planer end det seksuelle«, siger Pattison.

Siden sin optræden ved MTV Video Music Awards i august sidste år har Cyrus stort set konstant været i skudlinien for sparsom påklædning og seksuelt provokerende sceneshows.

Dagens Gossip