Beyoncé og Jay-Z i aktion for borgerrettigheder

Demonstranterne i New Yorks gader lørdag fik selskab af Beyoncé og Jay-Z. De ville endnu engang protestere mod frifindelsen af den 17-årige afro-amerikaner Trayvon Martins drabsmand George Zimmerman.

Den selvbestaltede vagtmand kunne forrige weekend forlade en retssal i Forida som en fri mand, efter at et nævningeting havde frikendt ham for både drab og uagtsomt manddrab.

Afgørelsen udløste straks omfattende demonstrationer over hele USA og aktionerne forsatte i denne weekend, blandt andet i New York. Her deltog Jay-Z og Beyoncé i et protestmøde uden for politiets hovedkvarter på Manhattan sammen med borgerrettighedsforkæmperen Al Sharpton.

De musikalske ægtefæller har også markeret deres afstandtagen ved deres respektive koncerter i den forløbne uge.

Desuden opfordrer Beyoncé sine fans til at bidrage til den underskriftsindsamling, der skal presse den amerikanske justitsinisterium til at stille Zimmerman for retten for krænkelse af den sorte teenagers borgerrettigheder.

»Vi har stadig problemer med ulighed og den mangel på værdi, en sort mands liv har. Trayvon Martins mest grundlæggende borgerrettighed, nemlig retten til at leve, blev krænket«, fastslår Beyoncé i en udtalelse og fortsætter: »Vi har gjort så mange fremskridt og kan ikke tillade os, at had og racisme splitter os. Men når vi alle står sammen, folk af alle racer, har vi magten til at ændre den verden, vi lever i«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip