Bierhoff: Vi vil vinde VM

Selvtilliden i tysk fodbold er på himmelflugt, i takt med at Bayern München og Borussia Dortmund har vist sig som de to stærkeste hold i Champions League i denne sæson.

Nu vil tyskerne udnytte medvinden til også at vinde den fineste og mest prestigefyldte af alle turneringer: VM, der spilles i Brasilien næste sommer.

- Selvfølgelig skal det være vores mål at blive verdensmestre, det skal vi gøre alt for, siger det tyske landsholds manager Oliver Bierhoff i et interview med avisen Welt am Sonntag.

Det er nye toner fra den tidligere centerforward, der tidligere på året hævdede, at Tyskland "egentlig ikke har nogen chance" i Brasilien.

Bierhoff påpeger da også fortsat, at historien taler for, at et VM i Sydamerika bliver vundet af et sydamerikansk land.

- Det er et faktum, at et europæisk hold aldrig er blevet verdensmester i Sydamerika. Det vil jeg gerne minde om, så ingen får den tanke, at vi bare skal tage til Brasilien og hente pokalen, siger Bierhoff.

Den rent tyske Champions League-finale på Wembley var endnu et skridt i den rigtige retning for tysk fodbold, vurderer Bierhoff.

- Den positive udvikling betyder, at ægte topspillere nu kommer til Bundesligaen. For fire-fem år siden fik vi kun de udlændinge, der ikke slog til i de øvrige store ligaer, forklarer han.

Det tyske landshold opholder sig i øjeblikket i USA, hvor holdet skal spille to testkampe mod Ecuador og værtsnationen.

/ritzau/

Dagens Gossip