BIF-legende smider bombe: Brøndby skylder mig 2,8 mio. kr.

Han har aldrig spillet i andre klubber end Brøndby, han har frasagt de feriepenge, han måtte have krav på, og i sidste uge blev han en del af det legendariske dusin, der kastede sig ind i redningsaktionen af klubben.

Men ikke alt er idyl mellem Per Nielsen og Brøndby, for selvom det til sommer er fem år siden, han indstillede sin aktive karriere, mangler han stadig at få udbetalt 2,8 mio. kr., som han mener at have til gode i forbindelse med sin afsked.

- Det er min klub, og jeg har nydt hvert et sekund, men jeg vil ikke lade mig snyde for penge, der retmæssigt er mine. Jeg er fan, Brøndby-mand og vil gå langt for klubben. Men jeg er ikke idiot, skriver Per Nielsen i sin nye bog ’Brøndby for evigt?' der er skrevet af Sporten.dks Søren Sorgenfri.

Sagen handler om to forskellige beløb, der dog begge skulle være en del af den aftrædelsesordning, Per Nielsen indgik med Brøndby. Da han i 2006 forlængede sin kontrakt frem til 2009, blev det aftalt, at han som en slags tak for lang og tro tjeneste og for at have sagt nej til Rosenborg trods en mere attraktiv løn end i Brøndby, skulle have en testimonial-kamp, der ville sikre ham som minimum to mio. kr. 

Da kampen mod Deportivo la Coruña var blevet spillet, kom der imidlertid kun 1,2 mio. ind, og de resterende 800.000 har han aldrig set. 

Den anden del af det beløb, Per Nielsen mener at have til gode - de 2 mio. kr. - relaterer sig til den kontrakt, vi her på siderne kan gengive. Da anføreren i sommeren 2008 valgte at indstille sin aktive karriere som fodboldspiller, skete det et år før, hans kontrakt med Brøndby udløb.

Det blev dog aftalt, at han skulle fortsætte i forskellige roller i klubben samtidig med, at han skulle tage træneruddannelsen, og at Brøndby i den periode skulle aflønne ham med det beløb, han skulle have haft som spiller frem til 2009, selvom perioden ville strække sig længere end et år.

Han ville altså få mindre i månedsløn, fordi den samlede sum blev spredt ud over længere tid, hvilket til gengæld gav ham en økonomisk tryghed, mens han uddannede sig til træner.

I april 2009 blev Per Nielsen og Per Bjerregaard imidlertid enige om at ændre den aftale, og i stedet blev der udfærdiget en ’aftale om ophør af spillerkontrakt,’ der ville sikre ham en fratrædelsesgodtgørelse på 2 mio. kr. Det fremgår af den kontrakt, der er affotograferet i bogen, og som BT kan præsentere i dagens avis.

- Den fratrædelsesgodtgørelse skulle så senere på et møde i april 2009 afregnes og afklares. Det fremgår også af den vedlagte kontrakt. Og ja, den kvikke læser har allerede gættet, hvor det bærer henad. Det lovede møde blev ved snakken. Det blev aldrig afholdt. Jeg hørte ikke mere om hverken møde eller penge, og jeg tror, at Brøndby satsede på, at det var gået i glemmebogen, skriver Per Nielsen.

- Jeg har hverken kørt retssag eller tordnet i medierne. Det er faktisk først her, jeg bryder tavsheden omkring det, fordi så er jeg sikker på, det kommer rigtigt ud. (...) Det her er penge, som Brøndby har snydt mig for. Jeg nævner det, fordi jeg håber, det vil give røde ører i Brøndby, og så vi kan ordne det i mindelighed, skriver han.

Sporten.dk har været i kontakt med Brøndby-direktør Tommy Håkansson, der ikke ønsker at kommentere historien, før han har læst bogen.         

 

  

 

 

Dagens Gossip