Bilbombe dræber 13 personer i Irak

Angrebet skete ifølge nyhedsbureauet Reuters tæt ved en kontrolpost i en travl gade i Ramadis centrum. Ramadi ligger omkring 100 kilometer vest for Iraks hovedstad, Bagdad. Politibetjente og kvinder var blandt de dræbte.

En anden bombe i byen Maeden, der ligger sydøst for Baghdad, dræbte en person og sårede yderligere syv personer.

Intensiteten af angreb mod civile er steget siden starten af 2013. Mere end 1.000 mennesker mistede livet i en angrebsbølge i juli.

Angrebene har pustet til frygten for, at Irak skal falde tilbage den borgerkrigstilstand, der prægede landet i 2006 og 2007.

Mere end to års borgerkrig i nabolandet Syrien har forværret den rodfæstede sekteriske splittelse mellem shia- og sunnimuslimer og kurdiske fraktioner i Irak.

Iraks sunnimuslimske mindretal blev under Saddam Hussein, der selv var sunnimuslim, tilgodeset på bekostning af shiamuslimerne. Under det nye shiadominerede styre er sunnimuslimernes frustrationer imidlertid taget til, og det har betydet, at militante grupper ikke har vanskeligheder med at rekruttere tilhængere.

Situationen kompliceres af, at regeringen ikke har formået at levere basale forsyninger til befolkningen som blandt andet elektricitet og rent vand, og korruptionen er udtalt i alle grene af systemet.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip