Bilbombe dræber seks jordanske grænsesoldater

Skrevet af admin

21/06/2016

Dagens topnyheder

En bilbombe er detoneret på den jordanske side af grænsen til Syrien, og seks soldater er dræbt, oplyser myndighederne.

Bomben er eksploderet foran en syrisk flygtningelejr, hvor hundredvis af mennesker er blevet afhørt og undersøgt for eventuelle forbindelser til Islamisk Stat (IS).

Der er ikke umiddelbart nogen, som har taget skylden for bilbomben.

Jordan er et fremtrædende medlem i den USA-ledede koalition, der bekæmper IS i Syrien og Irak. Landet har tidligere været mål for radikale islamister.

Bombeeksplosionen sårede 14 soldater, oplyser en repræsentant for myndighederne. Han siger, at dødstallet kan stige.

Bomben eksploderede i Rakban, der ligger i den fjerneste nordøstligste del af Jordan, hvor Irak, Syrien og Jordan grænser op mod hinanden.

- Terrorangrebet denne gang var rettet mod vore grænsevagter. Det onde vil blive nedkæmpet, skriver udenrigsminister Nasser Judeh på Twitter.

Titusinder af flygtninge har søgt tilflugt i to lejre i nordøst, hvor Rakban er den ene. Myndighederne har tilbageholdt flere hundrede syrere uden for lejrene for at kunne fastslå, om de har forbindelse til IS.

Jordan huser 1,4 millioner flygtninge, hvoraf 630.000 er registreret hos FN.

Få timer efter angrebet oplyser Jordans militærchef for personel i en udtalelse, at landets nordlige og nordøstlige grænser til Syrien erklæres lukkede militærzoner. Ordren træder kraft øjeblikkeligt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/AFP