Bilbombe dræber to tyrkiske soldater i kurdisk område

To tyrkiske soldater blev dræbt og fire andre såret under et angreb mod deres konvoj lørdag i den sydøstlige del af landet, som er overvejende kurdisk. Det meddeler de lokale myndigheder.

Angrebet kom fra en bilbombe. Det fandt sted samme dag, som den militante kurdiske bevægelse Kurdistans Arbejderparti (PKK) kaldte våbenhvilen med styret i Ankara meningsløs, efter at tyrkiske fly natten til lørdag angreb gruppens lejre i Irak.

Bilbomben gik af, da soldaterne kørte på en vej i Lice i Diyarbakir-provinsen sent lørdag aften, lyder det i meddelelsen fra guvernøren i Diyarbakirs kontor.

- To af vores personale blev dræbt i det afskyelige angreb, fire blev såret, lyder det fra myndighederne, som understreger, at man gør en stor indsats for at finde gerningsmændene.

Natten til lørdag angreb tyrkiske kampfly PKK-lejre syv steder i det nordlige Irak. Det var ifølge AFP det voldsomste tyrkiske angreb mod PKK siden 2011. Luftangrebet fik ifølge Reuters PKK til at skrive "våbenhvilen har ingen mening mere" på gruppens hjemmeside.

Våbenhvilen mellem PKK og Tyrkiet er ellers stort set blevet overholdt siden 2013, hvor fredsprocessen mellem de to parter begyndte.

Det kurdiske arbejderparti har i årtier kæmpet for selvstyre i den sydøstlige del af Tyrkiet, hvilket har kostet titusindvis af menneskeliv.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip