Bilbombe eksploderer ved politihovedkvarter i Kairo

Skrevet af admin

24/01/2014

Mest læste i dag

Dagen før treårsdagen for oprøret mod den tidligere præsident Hosni Mubarak er den egyptiske hovedstad Kairo blevet ramt af tre kraftige eksplosioner.

Tidligt fredag morgen eksploderede en bilbombe ved politiets hovedkvarter i Kairo. Mindst fire personer er dræbt i eksplosionen, der kunne høres over hele hovedstaden, rapporterer egyptisk stats-tv.

Mindst 51 andre er såret, lyder det fra embedsmænd fra det egyptiske sundhedsministerium.

Sikkerhedskilder siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en selvmordsbomber sprængte sin bil i luften på parkeringspladsen til hovedkvarteret.

Vinduerne i politihovedkvarteret blev sprængt ud ved eksplosionen, og facaden har fået store skader.

Kun et par timer efter blev Kairo ramt af endnu voldsom eksplosion, der skete i nærheden af metrostationen El Behooth.

Egyptisk stats-tv oplyser, at mindst én person er blevet dræbt, og 15 mennesker meldes sårede. Det afvises dog af det egyptiske sundhedsministerium, der ifølge nyhedsbureauet AFP siger, at der kun er tale om sårede.

Sikkerhedskilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at en person kørte forbi en sikkerhedspost, da han kastede en håndgranat.

I forstaden Giza eksploderede en bombeanordning foran en politistation. Ifølge Reuters er der ingen umiddelbare meldingerne om hverken dræbte eller sårede, men vidner beretter om et højt brag.

Militante har udført et stigende antal angreb siden afsættelsen af den islamistiske præsident Mohammed Mursi i juli.

Mursis Muslimske Broderskab har afvist at have forbindelse til angrebene, men det blev sortlistet som terrororganisation, efter at 15 personer blev dræbt, da en selvmordsbomber sprængte et køretøj i luften ved et politihovedkvarter nord for Kairo i december.

En al-Qaeda-inspireret gruppe, Ansar Beit al-Maqdis, tog skylden for angrebet.

Det Muslimske Broderskab har indkaldt til demonstrationer efter fredagsbønnen for at markere treårsdagen lørdag, for oprøret mod den tidligere præsident Hosni Mubarak.

/ritzau/AFP