Bilbombe i Homs i Syrien dræber mindst 15

En kraftig bilbombe eksploderede lørdag tæt ved et hospital i den centrale syriske by Homs. Mindst 15 mennesker blev dræbt og snesevis af andre såret, oplyser den lokale guvernør til AFP.

Guvernør Talal Barazi siger, at bombeeksplosionen i bydelen Al-Zahraa, hvor beboerne overvejende er alawitter, dræbte 15 civile og sårede mindst 64. En sundheds-kilde i byen siger, at antallet af sårede er på omkring 100.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder er mange af de sårede i kritisk tilstand.

- Det var en frygtelig eksplosion. Legemsdele lå på jorden. Der er et stort bombekrater. Det var en af de værste eksplosioner i Homs, siger en 28-årig kvinde til AFP.

Alawisme er en sekt af shiaislam, som omfatter omkring to millioner af Syriens indbyggere - deriblandt præsident Bashar al-Assad. A

Alwitterne har haft kontrollen over landet i årtier og udgør hærens hårde kerne.

Angrebet sker, kun tre dage efter at hundredvis af oprørere og civile blev evakueret fra området i forbindelse med, at der blev indgået en aftale med det syriske regime om Assad.

Aftalen, som er kommet i stand med hjælp fra FN, indebærer, at Homs' sidste oprørskontrollerede bydel, Waer, overdrages til regeringsstyrkerne til gengæld for humanitær hjælp til de belejrede indbyggere.

Waer blev kaldt "revolutionens hovedstad", da oprøret begyndte i Syrien i 2011 efter folkelige opstande for demokrati i blandt andet Tunesien og Egypten.

Aftalen om Waer blev indgået i begyndelsen af december og implementeres over en periode på to måneder. Den indebærer, at Homs kommer under regeringens kontrol, og 2000 oprørere skal forlade Waer-distriktet.

Der har været flere lokale våbenhviler og forsøg på at opretholde dem i den vestlige del af Syrien i år. Det sker i fraværet af en national løsning.

Krigen har varet i knap fem år og kostet en kvart million mennesker livet.

Homs var før krigens udbrud en millionby, og den er Syriens tredjestørste by efter Aleppo og Damaskus.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip