Bilbombe i Valby: Mænd nægter sig skyldige

To mænd afviser onsdag i et nævningeting i Retten på Frederiksberg at stå bag et drabsforsøg i august sidste år i Valby i København.

Den 38-årige ASP, der er dansk statsborger med polske rødder, og den polske statsborger AH på 54 år er begge under anklage for at have placeret en bombe under en personbil i en carport på Lindebugten i den københavnske bydel.

Mændene er ud over drabsforsøg tiltalt for på grov vis at have forsøgt at presse et større pengebeløb ud af den familie, som ejer bilen.

- Politiets opmærksomhed rettede sig allerede 14. august sidste år mod tiltalte ASP. Grunden til det var, at familien oplyste, at man havde et økonomisk mellemværende med ASP, siger anklager Jakob Jepsen foran en håndfuld tilhørere, herunder ASP's to søstre.

Motivet til forbrydelsen er fortsat ukendt, men allerede fra sagens start har der været rygter om, at familien i villaen havde en kontrovers med en polsk håndværker - formentlig ASP.

Under familiens bil anbragte de tiltalte angiveligt en hjemmelavet bombe. Den skulle sprænges, når venstre fordør blev åbnet af et af familiemedlemmerne, men en konstruktionsfejl gjorde, at bomben ikke gik af.

Familien opdagede selv den hjemmelavede bombe under bilen og slog alarm. Hærens ammunitionsryddere blev tilkaldt og fjernede genstanden, mens tre-fire nabohuse var blevet evakueret.

Bomben var lavet af en benzindunk, der var forbundet med en ledning og et batteri. Benzindunken var påsat en mindre flaske, en haglpatron, hvorfra haglene var fjernet, samt en glødetråd.

/ritzau/

Dagens Gossip