Bilbombe sårer adskillige ved politibygning i Tyrkiet

Skrevet af admin

14/01/2016

Dagens topnyheder

Fem personer meldes dræbt af en bilbombe ved en politibygning i Tyrkiet natten til torsdag. 39 mennesker er blevet såret, oplyser den lokale guvernørs kontor ifølge Reuters.

Bomben blev detoneret ud for en politistation i Cinar i den sydøstlige del af Tyrkiet, rapporterer lokale medier ifølge BBC.

Ifølge guvernørkontoret blev to personer dræbt af selve eksplosionen, mens yderligere tre mennesker mistede livet, da en bygning efterfølgende kollapsede som konsekvens af bombens skader på ejendommen.

Myndighederne beskylder militante fra den forbudte kurdiske arbejderbevægelse, PKK, for at stå bag angrebet, der ifølge tidligere forlydender har en kvinde og et barn blandt ofrene.

Ingen har dog foreløbigt taget skylden for angrebet, der kommer, knap to døgn efter at Tyrkiets største by, Istanbul, tirsdag blev ramt af et selvmordsangreb, som blandt andet kostede ti tyske turister livet.

Ifølge tyrkiske medier er bomben natten til torsdag udløst ved indgangen til bygningen, der er et politihovedkvarter i den uroplagede Diyarbakir-provins, som grænser op til Syrien og Irak.

Provinsen, der hovedsageligt bebos af kurdere, har de seneste måneder oplevet sammenstød mellem PKK-militante og den tyrkiske hær.

En våbenhvile mellem parterne brød i juli sidste år sammen, og siden er adskillige personer blevet dræbt i sammenstød og bombeangreb i provinsen.

/ritzau/