Bilbomber dræber ni i afghansk boligkompleks

Målet for angrebet var en politikonvoj, oplyser embedsmænd, men mange af ofrene var lokale beboere, som var samlet for at spise og socialisere i anledningen af den hellige dag, fredag.

»Dette meningsløse angreb på uskyldige afghanere i en fredelig familiepark er utilgiveligt,« udtaler Kandahars guvernør, Tooryalai Wesa, i en pressemeddelelse ifølge AFP.

Kandahar er en af de mest voldelige og lovløse byer i Afghanistan. Byen var fødested for Taleban-bevægelsen i 1990erne og er fortsat et arnested for Talebans oprør mod præsident Karzais USA-støttede regering.

»Der var to køretøjer med improviserede, eksplosive anordninger,« fortæller guvernørens talsmand, Faisal Javed.

»Ni mennesker er døde, herunder tre politifolk, og mere end 60 mennesker er såret.«

Han fortæller yderligere, at syv politibetjente er blandt de sårede, mens mange af de andre ofre er lokale beboere, heriblandt mange børn.

Angrebet skete klokken 19.30 lokal tid og kommer blot dagen efter, at en selvmordsbomber i en bil angreb en konvoj af udenlandske styrker i den afghanske hovedstad, Kabul, og dræbte 15 mennesker: Seks amerikanere - to NATO-soldater og fire civile entreprenører - og ni afghanere, herunder to børn.

Angrebet fandt sted i myldretiden klokken otte om morgenen lokal tid, og ud over de mange dræbte blev mindst 40 personer såret.

Oprørsgruppen Hezb-e-Islami, der er allieret med Taleban, har påtaget sig ansvaret for angrebet på konvojen.

Dagens Gossip