Bilbranchen kører videre med rekordsalg af personbiler i maj

Vi vil have være vores egen bil, så vi frit kan komme rundt.

Sådan kan man i hvert fald læse de nye tal fra De Danske Bilimportører. For ikke alene har der været et stigende salg af personbiler de sidste mange år - maj måned i år slog rekord. Kun overgået af salget i juni sidste år.

I alt er der indregistreret 21.133 nye personbiler i maj.

- De faktiske salgstal og de positive tendenser for de seneste år kan kun tolkes som en fortsat optimisme i samfundet. Vi tror, der har været et opsparet behov for mobilitet, som flere forbrugere nu vælger at indfri.

- Samtidig ser vi pæne stigninger i reallønnen og med de mange nye leasing- og finansieringstilbud, der kommer frem på markedet, er det blevet nemmere at skaffe sig adgang til en ny bil, lyder det fra administrerende direktør Gunni Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Efter flere år med stigende bilsalg, ligger salget de første fire måneder af i år otte procent over samme periode i 2015.

Salget i maj blev seks procent over april og hele 24 procent over maj 2015. Således ligger de første fem måneder af året nu 11,5 procent over samme periode sidste år.

Vi køber flest små biler, som Volkswagen Polo og Peugeot 208, som vi har købt 5775 af i maj, mens der kun er blevet købt otte luksusbiler som Jaguar og Audi A8.

- Vi ser en lidt større spredning i segmenterne, men de små biler udgør stadig langt størstedelen, siger Gunni Mikkelsen.

- Men salget viser, at det er alle typer kunder, der er ude og købe bil - familien Danmark, de yngre førstegangskøbere og firmabilisterne.

Ifølge privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm er det meget positive tal.

- Bilsalget bekræfter billedet af, at privatforbruget har været stærkt ind i 2016. For tiden oplever de danske forbrugere at have flere penge mellem hænderne, da lønningerne på den ene side er stigende, mens priserne på den anden side kun vokser svagt.

- Det giver også flere penge til at købe biler for. Man skal generelt passe på med at bruge bilsalget som direkte indikator for privatforbruget, men dagens tal er de første forbrugstal, der offentliggøres for maj, og de tegner et positivt billede, lyder det i en mail.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip