Bilist anholdt med vanvittig promille på trafikeret vej

To betjente havde onsdag eftermiddag svært ved at tro resultatet af en alkoholtest, som en 44-årig mandlig bilist i Sønderborg netop havde givet.

- Den første test, de laver på ham, viser en promille på omkring 3. Efterfølgende laver de to mere med et kvarters mellemrum, der begge viser 3,75. Det er fuldstændig vanvittigt, siger vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to betjente fik tilfældigvis øje på mandens let slingrende bil omkring klokken 15 på Præstegårdsvej i Sønderborg.

- Til at starte med synes de, at han virker påvirket, men det er utroligt, at han overhovedet er vågen og har kunnet starte sit køretøj.

- Vi har tidligere stoppet folk med en promille på omkring 3, men jeg erindrer ikke, at vi har stoppet nogen med så høj en promille, siger Erik Lindholdt.

Der er da heller ikke noget at sige til vagtchefens overraskelse.

Således skriver hjemmesiden sundhed.dk følgende om en promille i det leje, som manden blev stoppet med:

"Bevidstheden nedsættes, og man kan blive bevidstløs. Åndedrætscentret i hjernen kan hæmmes. Opkast er almindeligt. Promille over 3 kan være dødelig."

Trods den potentielt dødelige promille var manden ifølge politiet temmelig fattet, da han blev anholdt og taget med til politistationen.

- Vi har konfiskeret bilen, som han står til at miste, hvis blodprøven bekræfter promillens størrelse. Men nu er han løsladt igen. Det er ret utroligt, men han kunne tilsyneladende godt klare sig selv, siger Erik Lindholdt.

/ritzau/

Dagens Gossip