Bilist fik blodprop bag rattet: Bilen kørte ham på hospitalet

Skrevet af Nils Würtzenfeld

11/08/2016

Dagens topnyheder

Mange danskere går og drømmer om at blive Tesla-ejer, og nu findes der endnu en grund til at investere i den svinedyre bil.

Den kan nemlig redde liv. Det skriver Slate.com

I juli måned var den amerikanske Tesla-ejer Joshua Neally på vej hjem fra sit arbejde i byen Springfield til sit hjem i Branson, Missouri.

Derhjemme skulle han fejre sin datters fire-års fødselsdag, men pludselig mærkede han en voldsom smerte i brystet. En pludselig blodprop havde ramt ham i lungen, og med sine sidste kræfter fik Joshua Neally indtaste oplysninger om det nærmeste hospital i bilens navigationsanlæg. Herefter er alt sort for Neally.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Joshua Neally

Det næste han huskede var, at han selv kunne svinge bilen det sidste stykke mod hospitalets akutmodtagelse. Resten af turen husker Neally intet at. Hans Tesla derimod havde sørget for at få ham fragtet de 32 kilometer til hospitalet.

Den opsigtsvækkende køretur skyldes, at bilen har en autopilot-funktion. En funktion der tidligere har været meget omdiskuteret i USA. Tesla er nemlig blevet blevet kritiseret for, at ordet 'autopilot' får bilister til at tro, at bilen er helt selvkørende, hvilket ikke er tilfældet.

En Tesla med autopilot-funktion er langt hen af vejen en stor hjælp til billister. Bilen er f.eks. selv i stand til at dreje og skifte vejbane, men den har dog også sine begrænsninger, da systemet ved flere lejligheder har fejlet og overset andre biler.

Derfor skal autopilot-funktionen ses som en hjælpefunktion og ikke som en chauffør. Alligevel var bilen i stand til at kører Joshua Neally på hospitalet efter hans blodprop.

Hvor meget Neally selv hjalp til er forsat uklart, da han ikke husker noget fra turen. Han fortæller selv, at havde han ikke fået assistance fra sin autopilot, så var han sikkert forulykket.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: