Bilist manglede nummerpladen: Blev skudt i hovedet af betjent

Et nyt tilfælde kan nu muligvis føjes til rækken af omdiskuterede hændelser, hvor sorte amerikanere er omkommet under en konfrontation med politiet.

Denne gang er der tale om en overtrædelse af færdselsloven, som har udviklet sig til en drabssag.

En hvid politimand i Cincinnati i delstaten Ohio står anklaget for 19. juli at have skudt og dræbt en ubevæbnet 43-årig afroamerikansk mand i forbindelse med en rutinemæssig trafikkontrol.

Anklageren kalder hændelsen for "vanvittig" og fuldstændig uberettiget.

- Han havde ikke at gøre med en person, der var eftersøgt for drab. Han havde at gøre med en, der manglede den forreste nummerplade, siger anklager i Hamilton County Joseph Deters.

En optagelse fra den 25-årige politibetjents uniformskamera viser, at han stopper den 43-årige Samuel Dubose på grund af en manglende nummerplade.

Dubose er ude af stand til at fremvise et kørekort, som betjenten forlanger, og forsøger derefter at forhindre ham i at åbne bildøren.

Efter et stykke tid ses bilen begynde at rulle langsomt fremad. Betjenten råber til Dubose, at han skal stoppe. Derefter trækker han sin pistol og affyrer et dræbende skud mod bilistens hoved.

Anklageren mener, at betjenten skulle have ladet Dubose køre videre, fordi han allerede havde noteret sig bilens nummerplade.

- Jeg har arbejdet med det her i 30 år. Dette her er den mest tåbelige handling, jeg nogensinde har set en politibetjent udføre, siger anklageren og tilføjer, at den anklagede "aldrig burde have været politibetjent".

Betjenten har forsvaret sig med, at han blev trukket med, da bilen begyndte at bevæge sig, men den forklaring bliver ifølge anklageren ikke understøttet af videooptagelsen.

Flere sorte mænd er det seneste år døde i politiets varetagt. Blandt andet i Ferguson i delstaten Missouri, i New York City, i Baltimore og i Charleston i South Carolina. I flere tilfældene har sagerne udløst raceuroligheder.

Den nyeste sag fra Cincinnati kan ende med, at betjenten bliver idømt livsvarigt fængsel. Han er allerede blevet fyret fra sit job.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip