Bilist slipper for fartbøde: Konen var ved at føde i bilen

En 37-årig mand fra den østjyske by Brædstrup kan i disse dage glæde sig over flere ting.

I skrivende stund er han højst sandsyligt lige blevet far, og samtidig slipper han formentlig for at betale den fartbøde, som han fik på vej hen til sygehuset.

Fartbøden fik manden i går, da han blev blitzet af politiet, da han kørte 110 km/t på en vej, hvor man kun måtte køre 80 km/t.

Hustruen sad på passagersædet – hun var gået i fødsel, så nu gjaldt det bare om at komme frem til sygehuset i tide.

Forinden havde manden ringet til vagtcentralen, der havde vejledt ham om, hvordan han skulle forholde sig bag rettet ved den såkaldte civile udrykning.

- Han havde en hvid klud i sideruden, som man skal have, men blev blitzet i en fartkontrol. Sagen skal nu vurderes, men vil formentlig blive frafaldet, siger vicepolitiinspektør Peter Thaysen ved Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkebad.

At manden nok slipper for at betale bøden skyldes, at det i helt særlige tilfælde er tilladt at køre udrykningskørsel for helt almindelige mennesker.

Det er i færdselslovens paragrad syv, at man finder muligheden for at agere ambulancechauffør i særlige tilfalde, såfremt der påmonteres en hvid dug foran på køretøjet, som det hedder i loven. Samtidig skal ordensmagten underrettes inden, mens det er ulovligt at køre rundt med det hvide stof på bilen, hvis man ikke har en særdeles god undskyldning. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip