Bilister advares mod glatte veje

Trafikken glider fint de fleste steder mandag eftermiddag, selv om sneen har ramt store dele af Danmark. Det oplyser Vejdirektoratets TrafikinformationsCenter.

»Det kører fint på vejene. Vi har et par uheld hist og her, men det er ikke anderledes end andre dage,« siger Cem Akay Türker fra Vejdirektoratet.

»Selv om det sner rundt omkring i landet, ser vejene fine ud at køre på. De er stadig sorte og uden sne, og vi har da også saltet præventivt i hele landet,« tilføjer han.

Bil tørner ind i saltspreder: En person mister livet

Omkring klokken 14 mandag blev den nordjyske motorvej E45 ved Fårup dog ramt et uheld, hvor politiet måtte spærre motorvejen i begge retninger, skriver amtsavisen.dk.

»Jeg er ved at sende mine folk dertil nu, så jeg ved endnu ikke så meget om det. Men en bil er kørt op i en lastbil, og de holder så uheldigt, at de spærrer motorvejen i den ene retning, så vi ikke kan køre dertil. Derfor skal vi have spærret den anden retning også,« siger vagtchefen hos Østjyllands Politi, Jesper Drejer, til amtsavisen.dk.

Der er ikke sket alvorlige personskader efter sammenstødet, men vagtchefen skønner, at det vil tage et par timer at få ryddet op efter sammenstødet, og bilisterne må derfor se sig om efter alternative ruter.

I Vejdirektoratet peger man da også på, at bilisterne skal være særligt opmærksomme i det kolde vejr, selv om vejene ser pæne og ryddede ud:

»Der er risiko for pletvis glatte veje i hele landet, fordi det er så koldt, og det skal man som bilist være opmærksom på,« siger Cem Akay Türker fra Vejdirektoratets TrafikinformationsCenter.

Dagens Gossip