Bilister på den fynske motorvej bliver mødt med et nyt smiley-skilt

Trafikanterne på motorvejen mellem Nørre Aaby og Middelfart på Fyn vil fra i dag blive mødt af en helt ny slags motorvejsskilte.

Smiley-skilte i vejsiden vil nemlig fortælle trafikanterne, hvor langt de endnu skal køre i anlægsarbejdet på strækningen.

Vejdirektoratet går i dag i gang med at udbygge de ti kilometer motorvej fra to til tre spor i hver retning. Al trafikken kører derfor i motorvejens nordside, mens sydsiden bliver udbygget.

Projektleder Mike Boesen i Vejdirektoratet håber, at trafikanterne vil tage imod de nye skilte med et smil:

- Vi ved godt, at det er irriterende at køre i et langstrakt vejarbejde. Især hvis du er i tvivl om, hvor langt det endnu varer ved. På en anderledes og lidt sjov måde, vil vi gerne give trafikanterne en mulighed for at se en ende på vejarbejdet, siger han.

Jo kortere distance jo større smil

Smiley-skiltene står i hele anlægsarbejdets længde og bliver gladere og gladere jo kortere, der endnu er tilbage af vejarbejdet. Samtidig angiver skiltet det præcise antal kilometer, som trafikanterne skal køre før de er ude på den anden side.

- Det er vigtigt for Vejdirektoratet, at trafikanterne så godt som muligt bliver oplyst om vores vejarbejder før og under rejsen. Med smiley-skiltene kender de den præcise længde på vejarbejdet, mens de er på farten. Det håber vi, de bliver glade for, siger Mike Boesen.

De nye smiley-skilte mellem Nørre Aaby og Middelfart er et forsøg fra Vejdirektoratets side. Hvis trafikanterne tager godt imod skiltene, bliver forsøget muligvis udvidet til andre vejarbejder.

Udbygningen af motorvejens sydside varer frem til december 2013. I 2014 er det så nordsiden, der på tilsvarende vis skal udbygges.

Dagens Gossip