Bilister, pas på: Spejlglatte veje venter jer søndag aften

Der er god grund til at køre forsigtigt, hvis man skal ud i trafikken søndag. Over det meste af Danmark er der risiko for glatte veje. Og faren for at få is under dækkene stiger søndag aften, hvor det atter bliver frostvejr.

Det oplyser Vejdirektoratet og DMI.

- Det er stort set tøvejr i hele landet søndag eftermiddag. Når solen er gået ned, begynder det at klare op nordfra, og så bliver det ret hurtigt frostvejr.

- Det betyder, at det bliver rigtig glat, fordi det i øjeblikket er meget vådt på vejbanerne, siger Thyge Rasmussen, vagthavende ved DMI.

Vand og smeltet sne vil altså fryse til is mange steder, når mørket falder på.

Vejdirektoratet opfordrer derfor bilister til at være ekstra opmærksomme og køre forsigtigt, selvom vejene måske ikke ser ud til at være glatte.

- Man skal køre efter forholdene og holde ekstra god afstand til forankørende.

- Og man skal huske, at glatføre ikke altid kan ses. Vejen kan være sort og ryddet, men hvis den er våd, og det er frysende koldt, kan den være pletvis glat, siger Aggi Thorarinsson, vagthavende ved Vejdirektoratet.

De store mængder sne, der er faldet siden lørdag eftermiddag, har især givet problemer for bilister på Sjælland og i Østjylland.

- Der er risiko for glatte veje i det meste af landet, men vi har haft særligt store problemer på E20 Køge Bugt-motorvejen, Holbæk-motorvejen ved Roskilde og på E45 ved Skanderborg og Ejer Bavnehøj i Østjylland, siger Aggi Thorarinsson.

Der er dog ikke udsigt til ret meget mere sne, oplyser DMI. Bæltet af nedbør ligger søndag eftermiddag over det sydlige Danmark og bevæger sig mod syd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip