Bilka og Netto-butikker åbner for indkøb for natteravne

Folk med skæve arbejdstider eller hang til at handle om natten får nu mulighed for at gøre det, når Bilka i Field's på Amager fra fredag holder døgnåbent.

Desuden udvider Netto med yderligere to døgnåbne butikker efter "gode erfaringer fra tre butikker".

- Formålet har primært været at bruge nattetimerne til vareopfyldning og rengøring, så medarbejderne i højere grad kan koncentrere sig om kunderne i dagtimerne.

- Det er lykkedes, og samtidig har det overrasket os positivt, at der faktisk er kunder i butikken på alle tider af døgnet, siger Brian Seemann, direktør for Netto Danmark, i en pressemeddelelse.

En lang række andre Netto-butikker rundt om i landet har også udvidet åbningstiderne fra de normale 8-22 til 7-23 uden for de større byer og 8-24 i byerne.

Det er erfaringerne fra de tre døgnåbne Netto-butikker, som får Bilka One Stop på Amager til at prøve konceptet af også.

- I de fleste udenlandske storbyer er det muligt at købe ind på alle tider af døgnet, og København bør ikke være nogen undtagelse. Vi er sikre på, at mange vil sætte pris på at kunne handle, når det passer dem bedst, siger Bilkas direktør, Mark Nielsen.

Ifølge en redegørelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet er der en generel tendens til færre, men større butikker. Der er især færre af de små dagligvarebutikker, mens discountbutikker bliver stadig mere udbredte.

Desuden fremgår det af redegørelsen, som udarbejdes hvert fjerde år, at priserne er højere, og produktivitetsvæksten i den danske detailhandel er lavere end i flere sammenlignelige lande.

Produktivitetskommissionen fandt også et efterslæb på produktiviteten i detailhandlen.

- Det er vigtigt, at vi skaber gode rammer for vækst i detailhandlen. Det er en branche i udvikling, men også en branche, hvis muligheder udfordres af e-handlen, der er i hastig udvikling.

- Regeringen ønsker, at kommunerne får større frihed til at planlægge, hvad der lokalt er bedst, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

Netto var i december sidste år den første danske discountkæde, der udvidede åbningstiderne til at omfatte hele døgnet i tre udvalgte butikker.

Nettos to nye døgnåbne butikker er på Falkoner Allé på Frederiksberg og Tårnby Torv på Amager.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip