Bilkøber får 145.000: Forhandler kunne ikke levere bil til aftalt pris

Østre Landsret. Foto: Per Johansen.

En bilforhandler har vundet en retssag om køb af en bil, hvor bilforhandlere pludselig ikke kunne levere bilen til den aftalte pris.

Det er Østre Landsret der i dag afgjorde, at bilkøberen skal have 145.611 kroner i erstatning.

Sagen handler om, at bilkøberen havde underskrevet en slutseddel den 29. september 2009 hos forhandleren, og her købt en bestemt fabriksny bil for 297.289 kr. til levering den 5. oktober 2009.

Bilen havde forinden været markedsført som et "skarpt lagertilbud", hvor det var angivet, at bilen var nedsat fra en tidligere gældende listepris på 442.900 kr. til 297.289 kr., således at man sparede 145.611 kr.

Men et par dage efter slutsedlens underskrift meddelte forhandleren køberen, at bilen forud for slutsedlens underskrift var solgt, således at handlen ikke kunne gennemføres.

Årsagen var, at bilen via bilimportøren var solgt til Sverige, og forhandleren kunne ikke skaffe en tilsvarende bil af samme fabrikat.

Køberen anlagde sag mod bilforhandleren med påstand om, at forhandleren skulle betale erstatning med 145.611 kroner, og byretten tog køberens påstand til følge.

Bilforhandleren ankede dommen til landsretten og anførte, at bilen ikke var mere værd end den aftalte pris, som var markedsprisen. Køberen havde som følge heraf ikke lidt et tab.

Men Østre Landsret stadfæster nu byrettens dom, idet landsretten blandt andet henviser til, at bilen var udbudt som et "skarpt lagertilbud" med en prisnedsættelse på 145.611 kr., og at der på tidspunktet, hvor bilkøberen skulle foretage køb af en anden bil af tilsvarende type som følge af forhandlerens dobbeltsalg, ikke var mulighed for at købe med en tilsvarende prisreduktion.

Landsretten fandt, at køberens tab kunne opgøres til prisreduktionen, således at forhandleren skulle betale 145.611 kr. til køberen.

Dagens Gossip