Bill Cosby sagsøger syv kvinder for bagvaskelse

Skrevet af admin

14/12/2015

Dagens topnyheder

Bill Cosby og hans advokater slår igen mod syv kvinder, som har beskyldt ham for bagvaskelse, fordi han har afvist deres påstande om, at han har begået sexovergreb.

Den amerikanske skuespiller og komiker har nu lagt sag an mod kvinderne ved en domstol i Springfield i den amerikanske delstat Massachusetts.

Han beskylder de syv for bagvaskelse. De krænker hans ære og omdømme ved at beskylde ham for sexovergreb, siger Cosby.

Avisen Boston Herald citerer det amerikanske nyhedsbureau AP for at skrive, at Bill Cosby kræver et uspecificeret beløb i erstatning.

Kvindernes sagsanlæg mod Cosby handler om, at Cosby har krænket dem ved at have tilladt sine repræsentanter at betegne kvinderne som løgnere, efter at de gik offentligt ud med påstande om, at Bill Cosby har foretaget voldtægt og andre seksuelle overgreb for år tilbage.

I sin anklage siger Cosby ifølge AP, at kvinderne er "i gang med en kampagne for at aflive" mit omdømme og karakter.

- Ikke andet end et opportunistisk forsøg på at få finansielle gevinster, siger han i anklagen.

AP skriver, at de syv kvinder er blandt anslået 50, der har beskyldt Bill Cosby for voldtægt eller uønsket seksuel kontakt.

Reuters skriver, at de påståede overgreb skal være sket, efter at Bill Cosby havde fyldt alkohol eller stoffer på dem.

Cosby har benægtet beskyldningerne.

Der er tale om påståede overgreb, der skal være sket for så lang tid siden, at de er forældet, når det gælder retsforfølgelse.

Den nu 78-årige Bill Cosby var tidligere folkeeje i også danske tv-stuer, da han gav den som familiefaderen Cliff Huxtable i 1980'erne i The Cosby Show.

/ritzau/Reuters