Bill Murray blev Garfield ved en fejl

Nogle gange kan et enkelt lille H betyde forskellen på, om man spiller med i to film om den lasagneglade kat Garfield.

Sådan gik det i hvert fald for den amerikanske skuespiller Bill Murray, der en dag modtog manuskriptet til den halvanimerede spillefilm om den sarkastiske hundehader. Det afslører han under en spørgesession på hjemmesiden Reddit.com.

- Jeg havde bladret manus igennem, og der stod "Joel Cohen" på det. Og jeg tænkte ikke klart, men det var stavet Cohen, ikke Coen. Jeg elsker Coen-brødrenes film. Jeg synes, at Joel Coen har et vidunderligt, komisk sindelag. Så jeg gad ikke rigtig læse det færdig, jeg tænkte: "Han er fremragende, jeg gør det", fortæller Murray.

Skuffelsen var derfor til at føle på, da optagelserne begyndte, og det gik op for den 63-årige skuespiller, at noget ikke var, som det burde. Manus var nemlig langt fra så godt, som han havde regnet med.

- Der opstod en lang, tominutters tavshed. Jeg bandede sikkert lidt og sagde: "Jeg kan godt ordne det her, men jeg kan ikke ordne det i dag. Eller i den her uge. Hvem skrev det her?", fortsatte skuespilleren.

Bill Murrays kontrakt bandt ham tilmed til at lægge stemme til Garfield i en eventuel efterfølger. Men selvom den første film tjente mere end 200 millioner dollar på verdensplan, så måtte Garfield 2 nøjes med at udkomme direkte på dvd.

Newspaq

Dagens Gossip