Bill og Hillary Clinton tjener 163 millioner på taler

Den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton og hans hustru, Hillary, har siden januar 2014 tjent over 25 millioner dollar på at holde omkring 100 taler. Det skriver The Wall Street Journal.

Beløbet svarer til cirka 163 millioner kroner.

Hillary Clinton, der er favorit til at blive nomineret som Demokraternes præsidentkandidat, har desuden tjent fem millioner dollar på sin bog "Hard Choices", der udkom i juni sidste år.

Tallene stammer fra Hillary Clintons valgkontor, der har offentliggjort ægteparrets indtægter.

Økonomisk ulighed har været et højt prioriteret tema for Demokraterne i adskillige år, og i april udtrykte Hillary Clinton bekymring over de store lønninger, som nogle amerikanske virksomheder tildeler deres topchefer.

Men Clinton-parret selv er blandt de mest velstillede. Ifølge Wall Street Journal er parrets indtægter så store, at det placerer dem blandt den ene procent af befolkningen, der tjener mest.

Sidste år blev Hillary Clinton kritiseret for en udtalelse om, at hun og hendes mand var "fattige som kirkerotter", da de i 2001 forlod Det Hvide Hus. Især nogle meget store advokatregninger belastede økonomien.

Men det blev der hurtigt rettet op på. Bill Clinton har siden har tjent millioner af dollar hvert år på at holde foredrag.

Flere medier har tidligere oplyst, at USA's 42. præsident forlanger omkring 250.000 dollar for at stille sig op på en talerstol.

Tidligere denne måned fortalte Bill Clinton til NBC News, at han vil blive ved med at holde taler mod betaling.

- Jeg er jo nødt til at betale vores regninger, og folk kan godt lide at høre mig tale, sagde han.

Kandidater til det amerikanske præsidentvalg skal senest 30 dage efter, at de meddeler deres kandidatur, indsende en oversigt over deres finansielle forhold til de føderale valgmyndigheder, der holder øje med bidrag til kandidater og partier under valgkampe.

Et medlem af Hillary Clintons valgkampagne siger til Wall Street Journal, at parret i 2014 betalte over 30 procent i indkomstskat.

/ritzau/

Dagens Gossip