Bille August klar til ny film

Den prisbelønnede, danske filminstruktør Bille August har kastet sig ud i udfordringen at omsætte et af dansk litteraturs hovedværker, Henrik Pontoppidans "Lykke-Per", til det store lærred.

Nordisk Film har sikret sig filmatiseringsrettighederne til romanen fra Gyldendal Group Agency. Og det er planen, at Bille August påbegynder optagelserne i 2014.

- Der findes visse historier, visse forfatteres værker, som i deres dramatiske form altid har fungeret som en slags bibel for mig, hvor jeg har kunnet læse og slå op for at lære og forstå noget om mennesket, siger Bille August i en pressemeddelelse.

- Sådan har jeg haft det med Lagerlöf, med Victor Hugo, med Tolstoj og med vores egen Pontoppidan.

- "Lykke-Per" er som skabt til film. Den fortjener det store publikum. Sådan er det. Jeg har da også længe sværmet om den, men uden egentlig rigtigt at turde. Men nu har jeg endelig modet og overskuddet, lyder det fra den danske instruktør.

Henrik Pontoppidan skrev "Lykke-Per" i årene 1898-1904, og romanen skaffede ham i 1917 Nobelprisen for "hans autentiske beskrivelser af dagligliv i Danmark."

Lykke-Per er historien om den utilpassede præstesøn Per Sidenius, der forlader Nordjylland til fordel for København og jagten på det lykkelige liv.

Romanen giver et indblik i Danmark i slutningen af 1800-tallet, hvor landet oplevede en stor sorg over tabene i krigen mod Preussen og Østrig i 1864.

Bille Augusts seneste film, Marie Krøyer, trækker store publikumstal i de danske biografer og nærmer sig 300.000 solgte billetter.

63-årige Bille August har to gange vundet Den Gyldne Palme for "Pelle Erobreren" fra 1987 og "Den gode vilje" fra 1991. Førstnævnte skaffede ham desuden en Oscar og Golden Globe for bedste udenlandske film.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip