Billede af IKEA-bord har vakt raseri i Tyskland - der er blot ét problem

Et billede af, hvad der ligner et bord fra IKEA, har fået folk til at rase på nettet.

Bordet er nemlig formet som et swastika - eller et nazikors - og det har især fået tyskerne til at rase mod møbelgiganten på Twitter og andre sociale medier.

Der er dog bare det problem, at billedet er manipuleret. Det skriver Daily Mail

Billedet er blevet delt vidt og bredt med påstande om, at det stammer fra et italiensk IKEA-katalog. Bordet skulle ifølge disse oplysninger bære navnet Hadølf.

Nu vil IKEA angiveligt se på, om der kan tages juridiske konsekvenser af sagen, når og hvis møbelkæden får fundet frem til personen, der manipulerede billedet til at begynde med.

- Det er selvfølgelig klart, at sådan et bord ikke er en del af vores varer, hverken i Italien eller nogen andre steder, skal en talsperson for IKEA have sagt til Berliner Zeitung.

Læs også: Han tror kæresten giver ham oralsex: Får et kæmpe chok, da han åbner øjnene

Mærkværdighederne stopper dog ikke der. Ifølge billedet, der er i omløb, skulle bordet koste 88 euro. Det burde måske have fået alarmklokkerne til at ringe. Tallet 88 har længe været brugt som en kode for ‘Heil Hitler’, fordi bogstavet H er nummer otte i alfabetet.

Forbindelser mellem Nazityskland og IKEA er særdeles ømtåleligt, fordi grundlæggeren Ingvar Kamprad var medlem af en nynazist-gruppee i sin tidlige ungdom.

Det blev afsløret i 1990’erne, og på det tidspunkt kaldte den 89-årige milliardær det for ungdommelig dumhed og ‘den største fejltagelse i hans liv’.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip